Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Ние всички сме маймуни" - световният футбол подкрепи Дани Алвеш (снимки)

Деян Спасов 28 април 2014 в 17:00 9680 4

Под мотото "Ако не можеш да победиш расизма, изяж го" хиляди фенове и футболни звезди подкрепиха защитника на Барселона Дани Алвеш, който по време на мач изяде банан, подхвърлен му от трибуните.

В социалните мрежи и спортните форуми е вече пълно със снимки на хора, които похапват щастливо банани. 

Съотборникът на Дани Алвеш в Барселона Неймар го подкрепи в борбата му срещу расизма и даде началото на фото кампанията "Ние всички сме маймуни". Младият футболист публикува в интернет снимка с банан в ръка, заедно с малко детенце, гордо позиращо с плюшената си играчка под формата на същия плод.

Снимки с банани мигновенно публикуваха и други футболисти, сред които и една от най-добрите футболистки - Марта, аржентинският нападател Серхио Агуеро, легендата на Реал Мадрид и бразилският национален отбор Роберто Карлош, Муса Дембеле и Насер Чадил от тима на Тотнъм, Дрес Мартенс от Наполи и още много други.





Кампанията бе подкрепена със снимка и на приятелката на Дани Алвеш и сестрата на Неймар. Голяма част от футболните фенове по цял свят също вече публикуват снимки с банани, с което гордо застават против расизма на терена, както и извън него.


            

Защитникът на Барселона Дани Алвеш изяде подхвърлен от трибуните банан по време на вчерашния мач на "каталунците" срещу Виляреал. Подхвърлянето на банани на стадионите по време на мач от години е една от расистките обиди към футболистите с по-тъмен цвят на кожата.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!