Най-много известни личности ли починаха през 2016 година?

ОFFNews 17 декември 2016 в 08:01 9020 2

Тази година земния си път приключиха множество известни личности - Дейвид Бoуи, Принс, Харпър Лий, Алън Рикман, Нанси Рейгън, Мухамед Али, сър Джордж Мартин, Ленард Коен... за феновете им това се оказа една наистина тъжна година. 

Ник Серпъл от Би Би Си реши да провери дали има нещо необичайно в номера на загиналите известни личности тази година. Той преброява броя на загиналите, вестите за чиято смърт обикалят по радиото и телевизията, за периода януари-март на годините между 2012 и 2016. 

Резултатът - да, наистина загиналите известни личности в този период са повече от обикновено. През първото тримесечие на 2016 г. са загинали двойно повече известни в сравнение с това на 2015 година и пет пъти повече в сравнение с 2012 година.


По-нататък Серпъл продължава изследването си, като съпоставя данните от всички 12 месеца на годината. Но, оказва се, 2016 г. не е най-мрачната.

"Последните шест месеца на тази година не се различават особено от тези на предходните четири или пет години", допълни той.

Така през 2016 г. са загинали най-много известни личности, но разликата не е голяма, казва Серпъл. Той си обяснява нарастването с това, че поп културата е в своя разцвет вече 50 години, с което и броят на известни личности се увеличава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!