Най-лудите шеги на медиите за 1 април, които направиха за смях хиляди хора

ОFFNews 01 април 2018 в 10:00 12833 0

Снимка © FRANS LANTING / CORBIS

По традиция, на 1 април, Денят на шегата, си правим весели закачки. Това обичат да правят и медиите, които през годините дори леко се увлякоха в задачата да заблудят своята аудитория. 

Вижте част от най-забавните закачки на каналите за масова комуникация в следващите редове, направили за смях хиляди хора. 

През 1962 г. Шведската национална телевизия излъчва 5-минутен клип, в който задълбочено обяснява как може телевизорите да започнат да излъчват цветна картина, като пред тях се сложи обикновен найлонов плик. В клипа са представени и доста убедително звучащи научни обяснения, които, естествено, са измислица. Много хора обаче започнаха да налепят върху екраните си найлонови торби. 

През 1969 г. обществената холандска телевизия NTS съобщи, че инспектори ще обикалят с дистанционни скенери, за да търсят хора, които не са си платили таксите на радио и телевизия. Тогава телевизията допълва, че единствения начин да се предотврати откриването е като се увие телевизора или радиото в алуминиево фолио. Резултатът на следващия ден е смайващ - хората масово започват да плащат своите такси, а алуминиевото фолио от рафтовете по магазините бързо се изчерпва.

На 1 април 1980 г. телевизионната станция на Бостън WNAC-TV излъчи фалшива новина в края на централната си емисия в 18.00 часа, в която казва, че един от големите хълмове в Милтън, Масачузетс, изригва. Това всява небивала паника в жителите на града, някои от които започват да бягат от домовете си. Изпълнителният продуцент на новините бива уволнен заради "неспособността му да упражни добра преценка" и заради нарушаване на правилата на Федералната комисия за съобщенията. 

Преди точно 10 г. Би Би Си пък съобщи за намерена колония от летящи пингвини, дори е направен специален "репортаж", в който се проследява полета на птиците от Антарктида до горите на Амазонка.

Британският астроном Сър Патрик Мур съобщи на слушателите на BBC Radio 2, че благодарение на уникалното подреждане на две планети ще направи хората по-леки точно в 9:47 сутринта. На 1 април 1976 г. той приканва слушателите да скочат във въздуха и да изпитат "странното плаващо усещане". По-късно десетки се обаждат, за да споделят, че са усетили лекотата си, а една жена дори разказва за това как тя и 11 нейни приятели са "станали от столовете си и леко са летели из стаята".

През 2009 г. стотици феновете на U2 бяха измамени в изтънчена шега, когато се втурнаха към търговски център в Корк, Ирландия, вярвайки, че групата изпълнява изненадващ концерт на покрив. Шегата тогава е организирана от радиостанция RedFM. Вместо групата на Боно, феновете слушат банда, наречена U2opia. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!