Най-големият папагал в света на изложба в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2015 в 14:48 6946 1

Уникален представител на вида Хиацинтова ара може да се види в Пловдив на изложбата на екзотични папагали, съобщиха организаторите. Папагалът се казва Рио, защото идва от Южна Америка. Той е на по-малко от година, но откликва на вниманието, което му се оказва.

Хиацинтовата ара е най-големият папагал в света, достига до 1 метър. Освен това е и дълголетник – живее повече от 100 години.Типичното за него е искрящото синьо оперение, което на крилата е по-тъмно, а на гърдите и главата е по-светло. Около очите при повечето индивиди има малко жълто петно, което присъства и до долната част на клюна. Изложбата представя над 20 вида екзотични големи папагали от три континента.

Те са свободно поставени, без клетки и заграждения. Декорът наподобява на джунгла, където е и естественият дом на птиците. Всеки посетител може да се снима с тях, дори да ги докосне. Изложбата ще продължи до 15 ноември в търговски комплекс в жилищен комплекс Тракия в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2015 в 15:41

Най-големият папагал е този, който вярва на тъпото и лъжливо заглавие "Най-големият папагал в света на изложба в Пловдив".