На остров Карибати вече посрещнаха 2013-та

Борислава Бибиновска 31 декември 2012 в 14:11 4273 0

Новогодишна заря
Новогодишна заря

Новата година вече настъпи в някои краища на света. Първи посрещнаха 2013-та година в малката островна държава Карибати и на архипелага Чатъм.

Нова Зенландия също преди минути изпратиха старата 2012-та и приветстваха новата 2013-та.  Австралия е следващата страна, в която ще настъпи Новата година.

Последни ще посрещнат Новата година в Ниуе в Полинезия, Американска Самоа и атола Мидуей, където 2013-та ще настъпи едва утре.

У нас Новата година ще настъпи в навечерието на 31-ви срещу 1-ви януари. Жителите на Шабла пък ще бъдат първите, които ще посрещнат Новата 2013-та няколко минути преди всички останали.

В България традиционно се организират пищни празненства. Във всички градове на страната се организират  концерти на открито с много фойерверки, заря, песни и танци.

Атрактивно огнено шоу, карнавал с маски и костюми, заря и награди обещават организаторите на Новогодишния концерт на столичния площад “Княз Алексанър I”.

За веселото настроение и усмивки на софиянци ще се погрижат група певци и музиканти, сред които Графа, Йорданка Христова, Ирина Флорин.

Новите идоли на най-младото поколение Рафи, Богомил, Ангел и Моисей също ще поддържат градуса на доброто настроение. 

Участие в  новогодишната програма ще вземат и  музикантите от "Берковската духова музика".

Началото на концерта е в 22 ч.

В Пловдив жителите на града ще посрещнат Новата година на площад "Стефан Стамболов". Пловдивчани ще се забавляват с изпълненията на Мария Илиева, Скилар и Лилана, "Мери Бойс Бенд" и редица родни звезди.

Във Варна също подготвят много изненади и богата празнична програма. Новогодишният концерт ще съберели варненчани на площад "Незавизимост". В морската столица ще посрещнат Новата 2013-та година с фолклорен ансамбъл "Магда Пушкарова" и "Девня".Градуса на доброто настроение ще поддържа и световният музикант Джо Лин Търнър, бивш вокалист на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл". Миро и Деси Добрева също ще пеят в навечерието на Нова година във Варна.

В останалит градове в страната също кипят нетърпеливи приготвления за посрещането на 2013-та година.

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!