На борда на най-луксозния круизен кораб на света (снимки)

OFFNews 16 април 2015 в 18:31 16873 1

Anthem of the Seas

Круизен кораб от ново поколение предлага на бъдещите си посетители неподозирани развлечения - роботизирани бармани, блъскащи се колички, скайдайвинг симулатор и преподаване на циркови номера са само част от предложенията на борда.

Футуристичният кораб се казва Anthem of the Seas ("Химнът на моретата") и е пристигнал днес във Великобритания, а първото му пътешествие се очаква да започне следващата седмица.

Това е третият по големина круизен кораб в света и е собственост на Royal Caribbean.

Очаква се повече от 80 000 души да пътуват на борда му през това лято.

Корабът има 2090 каюти, от които 1571 разполагат с тераса, а 375 имат "виртуален" балкон - огромен екран с много висока резолюция, който пресъздава красиви морски гледки.

Един от виртуалните балкони

Посетителите ще имат възможност да изпитат усещане като от летене в симулатор на скайдайвинг. Гостите ще бъдат оборудвани с пълна екипировка - специални очила, гащеризон и каска - преди да скочат в стъклена камера, която имитира полет. 

Стъклената капсула за скайдайвинг

На кораба има дори и капсула, подобна на кабинките на световноизвестното виенско колело London Eye, която се издига и разкрива панорамен изглед.

Кабинката, която се издига над кораба

Барът на кораба също е изключително иновативен - пътниците ще могат да правят поръчки чрез смартфони или таблети, а редица роботизирани ръце ще ги изпълняват.

Роботизираният бар

Anthem of the Seas разполага и с отделна зала с блъскащи се колички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови