Министър хвърли оставка заради шофиране с превишена скорост

Александра Маркарян 03 февруари 2012 в 15:09 1715 0

huhne-image  Снимка: Reuters
huhne-image Снимка: Reuters
Британски министър подаде оставка заради повдигнато обвинение във възпрепятстване на правосъдието след шофиране с превишена скорост. Министърът на енергетиката и климатичните промени Крис Хюн обяви пред репортерите, че решението да бъде обвинен е предизвикало дълбокото му съжаление, пише Reuters. Той допълни:
Аз съм невинен по тези обвинения и възнамерявам да се боря в съда. Убеден съм, че съдебните заседатели ще са на едно мнение.
Случаят е от 2003 година. Според обвинението Хюн е шофирал с превишена скорост в графство Есекс, на изток от Лондон. За да не загуби шофьорската си книжка, убедил бившата си вече съпруга Вики Прайс да поеме вината, като каже, че тя е управлявала автомобила. "Стигнахме до извода, че имаме достатъчно улики, за да повдигнем обвинения срещу Хюн и бившата му съпруга Прайс за възпрепятстване на правосъдието", каза главният прокурор наАнглия и Уелс Киър Стармър. Все още няма реакция от кабинета на премиера Дейвид Камерън. Хюн и Прайс са били женени в продължение на 26 години и имат пет деца, две от които доведени. Те се разделят през 2010 година. Двамата бивши съпрузи ще се явят в съда в централен Лондон на 16 февруари.  
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!