Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мечтата на къмпингаря: Създадоха плаваща палатка

OFFNews 16 октомври 2017 в 15:21 8133 2

Снимка Inhabitat

Американската компания SmithFly създаде плаваща палатка. Дизайнерът й, Итън Смит, е запален рибар и идеята му е да опазва околната среда, като създава издръжливи продукти, които да привличат клиенти с различни интереси.

Основата на плаващата палатка е надуваем "сал" и за изграждането му няма нужда от рейки, което значи, че структурата може да издържи на силни ветрове. Външната й част е приблизително 2,5 х 2,5 метра и е водоустойчива, което я прави удобна при всякакви атмосферни условия.

Основата играе ролята на матрак. Страните на палатка се сглобяват чрез стабилни рейки и кука, която позволява на покрива при нужда да се смъква и да се разпъва.

Цялата палатка тежи около 34 килограма, сгъва се лесно и се събира в специална раница. В случай на повреда, палатката идва в комплект с крачна помпа, чанта за съхранение и комплект за закърпване.

Shoal Stant, както е името на палатка, струва 1500 долара, а първата партида ще бъде пусната в края на 2017 година или в началото на 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

20.10 2017 в 20:43

Даа, друго си е да си дизайнер, а не обикновен педераст.

А щатните спасителни плотове, които са същото, само без рекламните мадамчета вътре, и се надуват сами за по-малко от 15 секунди. Още от 60-те, а не от края на 17-та, или началото на 18-та:)))
 
X

Подкастът на OFFNews