Мъж продаде цялото си имущество, за да обиколи света на колело

OFFNews 30 юни 2014 в 19:51 5791 0

28-годишният южноафриканец Де Брюн Жубер продава цялото си имущество, за да осъществи мечтата си да обиколи всички седем континента и 70 страни за срок от 5 години, пише Бизнес Инсайдър.

Той е започнал пътешествието си миналия август и вече е преминал през Австралия и по-голямата част на Европа.

„В началото на 2013 г. нямах никакви ангажименти. Това беше идеалното време да предприема нещо, което да ме направи щастлив“, казва той пред Бизнес Инсайдър.

Жубер е работил в сферата на производството и дистрибуцията. Той не възприема себе си като ентусиаст. Мисли, че мисията му е доста ясна и проста - да премине с колело през всички 7 континента.

Така той решава да продаде „на практика всичко, което е имал у дома“ и е започнал да планира своето пътешествие. Внимателно изчислява колко средства ще са му необходими за храна, вода, пътни, визи, медицински застраховки. Така се стига до сумата от 15 000 долара на година, който обаче варира от континент на континент.

До сега две неща наистина са му направили истинско впечатление– равнината Нуларбор в Австралия и очарователните холандски градове. С най-голямо нетърпение Жубер очаква предизвикателството да преодолее Антарктида на колело.

Велосипедистът споделя снимки от приключението си. Можете да им се насладите в нашата галерия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови