Майка спаси дъщеря си от акула

Елица Мартинова 19 март 2012 в 13:59 2840 0

Майка спаси дъщеря си от акула, Снимка: БГНЕС
Майка спаси дъщеря си от акула, Снимка: БГНЕС
Майка спаси 15-годишната си дъщеря от нападение на акула край бреговете на Флорида миналата сряда. В сряда следобед Вейли Ливай и 15-годишната ú дъщеря Сидни гребяли върху дъските си за сърфинг край плажа на град Ню Смирна Бийч, щата Флорида, когато акула се опитала да завлече момичето под водата. Разтревожена, Вейли издърпала Сидни на своята дъска. Акулата продължила да обикаля около майката и дъщерята, докато те викали за помощ. Крясъците им били чути от двама сърфисти, които им помогнали да стигнат до брега невредими. „Беше като сцена от филма „Челюсти“. Когато акулата завлече Сидни под водата, се зарекох, че това нещо няма да убие дъщеря ми. Хванах я през раменете и я издърпах върху моята дъска“. Това заяви пред CBS смелата майка след атаката.

Когато двете са се добрали до брега, там вече ги е чакала линейка, тъй като по-рано на същия ден акула е нападнала друг сърфист. Вейли и Сидни са били откарани незабавно в болница, откъдето са били изписани невредими още същия ден.

Няколко дни по-рано бича акула захапа ръката на сърфист във водите край Флорида.

Според специалистите, заради необичайно топлото време, хищниците са навлезли в плитчините по-рано от обикновено и това е довело до  серията от неочаквани атаки. По принцип акулите настъпват към бреговете през септември, за да търсят храна сред прииждащите пасажи от риба. През този период плажуващите са по-малко и вероятността от сблъсъци с хора не е толкова голяма.

Учените са на мнение, че атаките, наблюдавани в последните дни край Флорида, имат по-скоро разучаващ характер. Тъй като акулите нямат крайници, те изследват обектите с устите си.

Специалистите успокояват, че в 95% от случаите, в които гладна акула се натъкне на човек, тя го отминава, тъй като хората не са смятани за особено вкусни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !