Лебед удави американец

Последна промяна на 17 април 2012 в 21:47 2461 2

Лебед удави американец
Лебед удави американец

Американец се удави, след като бе атакуван от лебед. Птицата избутала мъжа от кануто му, след което не му е позволила да се покаже на повърхността, за да си вземе въздух, предаде Би Би Си.

Антъни Хенсли, 37-годишен мъж от Чикаго, е работил за компания, която развъжда лебеди с цел прогонване на гъските от конкретна частна собственост. В събота сутринта мъжът, съпруг и баща на 2 деца, е бил избутан от кануто си от лебед в малко езеро в покрайнините на Чикаго, където отглеждал пернатите.

Хенсли се е опитал да излезе над водата или да изплува до брега, но лебедът не му е позволил и постоянно го е избутвал под водата.

„Не мога да спра да се чудя“, казва местният шериф Том Дарт. „Това наистина е един от тези случаи, които те карат да си мислиш „Сега вече видях всичко!“

Според орнитолози агресивното поведение е типично за лебедите, които се опитват да предпазят гнездата си.

„Това вероятно е бил мъжки лебед, който е очаквал женската му да снесе яйца скоро. Свил е гнездото си за пролетта“, разказва пенсионираният кралски орнитолог от Оксфорд Крис Перинс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2012 в 23:03

Абе 5кг лебед срещу 70кг лебедовъд... хм. Намесени са тук други фактори, по принцип известни като проблем за безопасността на труда.

17.04 2012 в 22:54

....Храни лебед, да те удави...