Котката Бублик се готви за руския парламент

Борислав Белев 24 април 2012 в 22:00 2537 1

Котката Бублик се готви за руския парламент
Котката Бублик се готви за руския парламент
Руснак анонсира пред света, че ще се опита да вкара 3-месечната си котка Бублик в руската политика. Вдъхновението идва от подобен случай в САЩ, където сенатор във Вирджиния решил да вкара собствената си котка, Ханк, в политиката.

„Нашите котки също могат да участват в голямата политика“, съобщава екатеринбургският гражданин и горд собственик на Бублик Иван Колотовкин. „Основното нещо е да намерим поддръжници“.

Той отбелязва, че страницата на Ханк вече има 21 хиляди харесвания във Facebook и се надява Бублик да събере поне толкова. Страниците на Бублик във Facebook и аналогичният му руски сайт В Контакте вече имат стотици последователи.

Котката е наименована на традиционно руско кулинарно произведение, наподобяващо геврек.

Колотовкин, който описва себе си като прессекретар на Бублик, не дава много информация за политическата насока, която към която се е насочила котката, но споменава, че слоганът ѝ е „За едно по-забавно бъдеще!“

Нито щатските, нито руските закони имат специфична забрана за животни в парламента, но затова пък имат възрастови и граждански ограничения, които най-вероятно ще възпрат котката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови