Quantcast

Китайска ледена приказка (видео и снимки)

ОFFNews Последна промяна на 08 януари 2015 в 11:00 6909 6

Харбин е най-големият град в североизточната китайска провинция Хъйлундзян. Заради суровото влияние на ледените сибирски ветрове, зимите му са изключително дълги и студени - със средни температурите между -31°C и -15 °C.

През януари и февруари иначе пустият и мразовит Харбин се превръща в истинска приказка. Тогава се провежда Международният фестивал на снежни и ледени скулптури. Те са разположени в тематичен Снежен парк, а в ледените скулптури са вградени разноцветни светлини.

Снежният фестивал в Китай е един от четирите най-големи в света заедно със Снежния фестивал Сапоро в Япония, Зимния карнавал на град Квебек в Канада и Ски-фестивала в Норвегия.

Фестивалът се провежда ежегодно от 1963 година, с изключение на няколко години по време на т. нар. културна революция. Възстановен е през 1985 година и е един от най-големите ледени фестивали в света. Всяка година десетки хиляди туристи пътуват до столицата на китайската провинция Хейлонцзян, за да се насладят на едно наистина уникално преживяване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 06:56

мъчително-досаден труд ме чака още днес. А в Понеделник ще ти пиша от Китай... капитализъм ли е, комунизъм ли е

10.01 2015 в 02:03

Личи си НЕДОУЧКАТА от НБУ. Заучени шорошомолски заклинания. Верно ДЕМОНОКРАСТИТЕ СЪСИПАХА образованието. Поне АОНСУ да бяха оставили, за квалификация на управленски кадри, а не сегашния развъдник на ЛГБТ-аджиии. Айде бегай да спиш, че понеделник те чака пак мъчително-досаден труд в полза на Молоха...

09.01 2015 в 21:34

Ами за кой път да ти обяснявам, че частна собственост+пазар=капитализъм и, че едно е икономическа система, а друго политическа и че боравиш с остарели пропагандни клишета. А иначе, тоталитарните режими и левите идеологии имат нужда от прости и бедни поданици, които и съответно си произвеждат. Веднъж изтърван духът от бутилката, китайците забогатели, видяли свят, връщане назад няма.
Частните фирми в Китай работят много по-добре от испанци, французи, турци, руснаци, пакистанци...

09.01 2015 в 21:09

Сънувай още.

Китайският комунизъм съчета най-доброто от марксизма-ленинизма, обогатен с идеите на Председателя Мао + пазарна икономика + частна собственост върху средствата за производство + огромна средна класа + РЪКОВОДНА РОЛЯ НА КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ!

Прогнилия капитализъм ще загине! Комунизмът ще победи и демонокрацията ще бъде унищожена!

http://www.youtube.com/watch?v=9A9e1hlv1ro

(Репетиция за Парада на победата пред Белия дом)

09.01 2015 в 18:50

Страхотно! Победиха обаче КАПИТАЛИЗМЪТ, пазарната икономика и частната собственост в Китай, които се оказаха за пореден път истинската причина да се роди средна класа. Веднъж с отворени очи, хората вече броят дните на еднопартийния тоталитарен режим и се стягат за демокрация.

09.01 2015 в 18:35

Направо удивително!

Много интересни ледени чудеса. Това само китайците могат да го направят. Комунизмът все пак ПОБЕДИ и то точно (както е по класическата марксистко-ленинска теория, обогатена от Председателя Мао) - в ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА СТРАНА, която обаче се оказа именно днешен Китай, а не бившия СССР.

Китай уверено върви към мястот на нов СВЕТОВЕН ЛИДЕР №1! С вас сме, другари!

http://www.youtube.com/watch?v=Xnt8Y8kzUlk