Китайска ледена приказка (видео и снимки)

ОFFNews 08 януари 2015 в 11:00 8303 6

Харбин е най-големият град в североизточната китайска провинция Хъйлундзян. Заради суровото влияние на ледените сибирски ветрове, зимите му са изключително дълги и студени - със средни температурите между -31°C и -15 °C.

През януари и февруари иначе пустият и мразовит Харбин се превръща в истинска приказка. Тогава се провежда Международният фестивал на снежни и ледени скулптури. Те са разположени в тематичен Снежен парк, а в ледените скулптури са вградени разноцветни светлини.

Снежният фестивал в Китай е един от четирите най-големи в света заедно със Снежния фестивал Сапоро в Япония, Зимния карнавал на град Квебек в Канада и Ски-фестивала в Норвегия.

Фестивалът се провежда ежегодно от 1963 година, с изключение на няколко години по време на т. нар. културна революция. Възстановен е през 1985 година и е един от най-големите ледени фестивали в света. Всяка година десетки хиляди туристи пътуват до столицата на китайската провинция Хейлонцзян, за да се насладят на едно наистина уникално преживяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови