Какво най-често подаряват мъжете на Свети Валентин

OFFNews 11 февруари 2015 в 18:13 10570 2

Свети Валентин е празник, който се празнува традиционно от Римокатолическата и Англиканската църква на 14 февруари, но през последните години става все по-популярен и сред последователите на православното християнство и останалите религии.

Така Свети Валентин се е превърнал в своеобразен световен ден на влюбените, по време на който хората изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички, бонбони и цветя.

Името на празника идва от християнски мъченик, който е живял през 3 век, но вероятно празникът в негова чест започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

Размяната на любовни послания на Свети Валентин става традиция още през 14 век, а през 19 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички.

През 20 век практиката с размяна на картички се разширява и мъжете започват да дават подаръци на жените си.

Ето какво най-често подаряват мъжете на половинките си:

Картичка

Това безспорно е най-честият жест за Свети Валентин, все пак така започва традицията на този празник. Картичките, които си подаряват влюбените на този ден, носят и специално име - валентинки. 

Цветя

Можете да ги намерите в местния магазин за цветя или дори да ги поръчате онлайн. Ако не знаете кои са любимите цветя на вашата половинка, винаги можете да й подарите червени рози.

Шоколад

Оказва се, че шоколадът също е едно от най-подаряваните неща на Свети Валентин. Причината е проста - човек никога не може да сбърка, ако подари шоколад на жена.

Бижу

Бижуто също е сред предпочитаните подаръци, които мъжете подаряват на приятелките си за празника на влюбените. Причината е, че няма особено значение на какъв етап е връзката ви, ако подарите медальонче във формата на сърце, например. Фактът, че можете да намерите бижу и за 20, и за 300 лева, също го превърща в един от предпочитаните за подарък на Свети Валентин. Друго предимство е, че бижута се предлагат и в интернет.

Парфюм

Това също е един от най-често срещаните подаръци за Свети Валентин. Мъжете често не знаят какъв точно аромат да подарят на половинката си, но парфюмерийната индустрия намира частично решение на този проблем. Марките започват да предлагат аромати, които кръщават "Love", "Romance" и други. 

Дамско бельо

Друг от популярните подаръци за празника на влюбените е бельото. Това е по-интимен и личен подарък, затова мъжът задължително трябва да познава добре вкуса на половинката си. Това е и причината да не е в началото на класацията.

Почивка

Кратка романтична почивка винаги е добър избор за подарък. Именно затова почивката е едно от нещата, които жените получават като подарък за празника на влюбените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!