Как ще изглежда Варна след апокалипсис (галерия)

Лилия Христова 27 август 2013 в 17:09 13291 16

Как ще изглежда Варна след апокалипсис

В пика на варненските зимни протести на двама млади мъже им хрумва да представят как биха изглеждали едни от най-известните български сгради след апокалипсис.

Така се ражда проектът "Студио 17", създаден от Исмаил Инджеолу и Стефо Стефанов. Двамата започват да снимат сгради като варненската Община, Спортната зала и ЖП гарата, като след това ги подлагат на манипулации с различни програми, за да могат възможно най-добре да покажат как биха изглеждали те тогава, когато вече няма да има кой да ги види. Младежите избират сградите, които мнимо разрушават, на случаен принцип.

И двамата творци са категорични, че творбите им нямат общо с протестите. “Трябва дебело да подчертаем, че изображенията на разрушени варненски сгради под каквато и да е форма не са свързани с протестите”, заявяват в един глас двамата артисти. “Не сме черногледи, но просто това вълнува хората и това искат да виждат те. Една различна картина, пречупена през нашата призма”, казва Стефо.

За броени дни шедьоврите на иновативните младежи станаха изключително популярни в социалната мрежа и дори се появиха анкети за това коя да я следващата сграда, покосена от апокалипсиса, създаван от Стефо и Исмаил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!