Яркорозово небе посред нощ ужаси британци, че идва апокалипсис (снимки)

OFFNews 20 октомври 2023 в 13:45 11293 3

Снимка Twitter (X)

Яркорозово сияние освети небето над графство Кент във Великобритания и уплаши местните жители, че е настъпил апокалипсисът, предаде британското издание "Мирър". 

Мистериозният цвят обагри небето над графството в ранните часове тази сутрин. Кадрите, заснети от местните, изглеждат като от научнофантастичен филм. В социалните мрежи започна да циркулира твърдението, че става дума за "края на света", като някои от живеещите района британци не приеха новината на шега.

Причината за яркорозовото небе се оказа много проста - става дума за изкуствена светлина, излъчена от селскостопанска компания - Thanet Earth.

Thanet Earth е масивна индустриална фабрика, разположена в Birchington на остров Танет. Там се намира най-големият оранжериен комплекс в страната, който обхваща 364 кв. км. земя. На година в оранжериите се отглеждат около 400 милиона домати, 30 милиона краставици и 24 милиона чушки.

За отглеждането на зеленчуците Thanet Earth използва розови LED светлини, а през нощта над Кент се е образувала ниска облачност. Говорител на компанията обясни, че при определени метеорологични условия неминуемо има отразена светлина, особено когато над остров Танет има ниска плътна облачност:

"Ние смекчаваме отразяването на светлината, доколкото е възможно, като поставяме щори в нашите оранжерии, след като светлините са включени. Непрекъснато оценяваме дейността си и нейното въздействие върху обществото, а розовите LED светлини, които използваме тук имат много по-ниски нива на емисии в сравнение с други видове светлини за отглеждане."

Това не е първият път подобен случай. През 2022 г. небето над Шанхай се оцвети в кървавочервено и ужаси китайците. Тогава се оказа, че причината за феномена е риболовна лодка, която подала червен сигнал, че е хванала улов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

3

Constanza

20.10 2023 в 18:50

По-скоро е обикновено обяснение.

22546

2

dolivo

20.10 2023 в 15:13

не, Зарче, продават на килограм , мерен с везна на камиона, за счетоводни и фактуриращи нужди

А скока до бройка, е или машина пак, или статистика - броиш краставиците в представителна извадка килограм, след което умножаваш по килограми продадени

Ако не знаеш какво е mansplaining ето това направих

1000

1

Зара

20.10 2023 в 15:06

400милиона домати, 300 милиона краставици и т.н милиони бройки...Назначили са си човек да им брои доматите и краставиците...