ГЕРБ-София се върза на публикация от фейк страница в подкрепа на Фандъкова

Светослав Метанов Последна промяна на 27 декември 2018 в 12:17 6184 2

Софийската организация на ГЕРБ попадна в плен на фалшивите новини и обвини неправителствената организация "Спаси София" във фотошоп манипулации, очернящи доброто управление на Йорданка Фандъкова в столицата.

Герберите споделят снимка на "уж заледената" ул. "Витошка" на 22 декември, която според тях била съвсем чиста и по нея нямало никакъв лед.

„Жалко за хора, които си служат с фотошоп, за да изопачават проблемите. Същото правят и от Спаси София“, пише на страницата във Фейсбук, която е в подкрепа на столичния кмет", пишат столичните гербери и споделят публикация от сайт, наречен tribune.bg. 

Само че "Витошка" на въпросната дата наистина приличаше повече на ледената пързалка в Борисовата градина, отколкото на улица в европейска столица, а снимката е съвсем истинска. На 21 и 22 декември на централната пешеходна зона преминаването бе сложна задача, а десетки хора споделиха в социалните мрежи съвсем реални снимки от ужаса. Без никакъв фотошоп.

Най-забавното е, че партийните активисти са се "снабдили" с инфото от фейсбук страницата "Йорданка Фандъкова за кмет през 2019", която от далеч си личи, че е направена, за да иронизира кметицата.

На въпросната страница е публикуван дори и този колаж, който би трябвало да "светне" пиар експертите на ГЕРБ-София.

А текстът към него е следният:

"Това не е истинска снимка, а колаж приятели. Коледната елха наистина е подарък от братска Русия.
А този долен колаж е дело на Сорос и злите сили.
Благодаря още веднъж лично на г-н Путин за елхата в центъра на София.
Светли празници и много любов в сърцата ви!"

Фейк публикацията продължава да стои на фейсбука на ГЕРБ, въпреки че още преди ден самата Фандъкова се разграничи от "Йорданка Фандъкова за кмет през 2019".

"В последните няколко дни получих съобщения от десетки граждани за фалшив профил, от който се разпространява невярна информация от мое име. Това е адресът на страницата: https://www.facebook.com/fandykova/
Моля, имейте предвид, че нищо написано в нея не е официална информация и не отразява мнението ми по конкретни въпроси. Единственият профил, който имам, е този, отбелязан със съответния знак за верификация, сподели кмета на София."

А фейсбук профила на столичните гербери продължава да инкасира сериозно количество подигравки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

2

Старши

28.12 2018 в 12:58

Жалкото е не че не си разбрала, а че минаваш всеки ден и пак не си разбрала .

9506

1

Mayya

27.12 2018 в 18:42

Не разбрах много кое е фалшиво и кое не, но Витошка в участъка Солунска-Патриарха не беше почистена в средата и наистина си беше пързалка, докато снегът не се разтопи сам. Всеки ден минавам оттам.