Екранизират учебник на Хари Потър в трилогия

Ивайло Анев 31 март 2014 в 14:45 4893 0

Fantastic Beasts and Where to find them

Уорнър Брос ще зарадват феновете на магьосническия свят на Хари Потър с вълнуващо продължение. Изпълнителният директор на студиото Кевин Цуджихара сподели, че франчайзът ще бъде продължен с цели три продукции от поредицата Fantastic Beasts and Where to Find Them (Фантастични животни и къде да ги намерим).

Книгата, на която ще се базират новите филми, е публикувана през 2001 г. и представлява един от учебниците на Хари Потър в училището Хогуортс. След успеха на филмите с Даниел Радклиф, последният от които излезе през 2011 г., "Уорнър Брос" карат Дж. К. Роулинг да адаптира страничното издание за големия екран.

Главното действащо лице в трилогията ще е зоомагът Нют Скамандър, а действието ще се развива в Ню Йорк цели 70 години преди приключенията от първата книга за Хари Потър.

Проектът бе обявен през септември 2013 г. Негов продуцент ще е работилият по филмите за Хари Потър Дайвид Хейман, който наскоро отбеляза голям успех и с работата си по "Гравитация" на Алфонсо Куарон.

Освен "Фантастични зверове и къде да ги открием" Роулинг издава и още един от учебниците на Потър - "Куидичът през вековете". През декември 2008 г. се появява и друга странична книга към основната поредица "Приказките на барда Бийдъл", която е създадена за благотворителната инициатива Comic Relief.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!