Днес е международният празник на левичарите

Последна промяна на 13 август 2015 в 15:44 9954 10

Днес левичарите по цял свят отбелязват своя международен празник.

В "десния" свят, в който живеем, е добре и левичарите да имат ден, който е само за тях. За пръв път този празник е отбелязан през 1976 година.

Всеки ден левичарите се сблъскват с неудобни ножици, петна от химикалки по ръцете, неудобни инструменти и други подобни за тях кошмари.

В чест на левичарите ето няколко интересни факта за тях и това, което ги прави различни:

• Левичарите съставляват между 5% и 10% от световното население

• Навлизат в пубертета по-късно от "десняците"

• По-добри са в правенето на няколко неща едновременно

• Възстановяват се от сърдечни удари по-бързо

• Предпочитат креативните професии

• Четирима от последните седем американски президенти са левичари. Барак Обама е такъв.

• Левичарите често страдат от мигрена, алергии и безсъние.

• Живеят с 9 години по-малко от десничарите.

• Недоказано: Дяволът е левичар

• Левичарите са и страхотни актьори: Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Брус Уилис, Морган Фрийман, Джим Кери.

• Левичарите са невероятно умни: Албърт Айнщайн, Чарлс Дарвин, Бенджамин Франклин, Исак Нютон.

Честит празник на всички левичари!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2015 в 19:43

Левичарка съм вече 61 години. Никога,никой, по никакъв начин, не ме е дискриминирал за тази моя особеност. В първи клас незабравимата ми учителка ме остави да пиша на обратно и четеше моите тетрадки с огледалце. Постепенно ме приучваше да пиша и с дясната ръка. Старанието ми да изпипвам красиво всичко,до което се докосват ръцете ми, разви през годините и други творчески дарби. Повечето дейности правя с двете си ръце, но отдавна пиша само с дясната /впечатляващо красиво/. Това с дискриминацията е плод на нечий нездрав мозък, не съм виждала и изпитвала върху себе си и други левичари подобно отношение през немалкото години от моя живот!
Да ни е честит празника, щом имаме и такъв!

14.08 2015 в 02:59

Гой Фокс - платен трол такъв! Чети и замълчи!
Ако помниш, пишлеме такова, по онуй "убавото" Тошово време, левичарите бяха дискриминирани. И то просто по една семпла логика: всичо различно е заплаха за системата.
Имах съученичка от първи клас - левичарка. Връзваха й лявата ръка за стола с въже! С въже! 7 годишно дете! Крещяха й, биеха я с пръчка през ръката, ако я видеха да прави каквото и да било с лявата. В София беше това, мунчо, в добро училище беше.
Ненормалнико! Вземи си намери свястна работа, стани човек, а не орка.
Убиха човек преди няколко години, защото приличал на гей. Не знам някой на десняците да им е връзвал ръцете, нито някой да е убит, защото прилича на хетеро.
Но знам хора да страдат, защото са жени, защото са левичари, защото са с ЛГБТ ориентация, защото са избрали да ходят на училище (момиченцата от Нигерия примерно), защото са с тъмен цвят на кожата, защото имат заболяване или дефект...

Лесно ти е, синковец такъв мазен и добре охранен, да лаеш и да плюеш лиги от позицията си на бял хетеросексуален мъж - най-привилигерованото същество в съвременния свят. Обаче утре, когато синът ти се окаже гей, пребит в Борисовата градина, а дъщеря ти се ожени за тъмнокож и я наритат, докато е бременна от него, защото му е казала "Обичам те" на английски; когато уволнят баща ти от работа, защото е на 60, а сега се търсят млади хора ще се сетиш тук за какво говорим. Жалкото е обаче, че може и да не се сетиш и да си кажеш "пак някой друг ми е виновен", вместо да осъзнаеш, че сам си допринесъл за това да се случи. Рано или късно, млади момко, всички си понасяме отговорността за изборите, които правим. Всички.

14.08 2015 в 01:18

До "Някой си". Тук не се говори за хомосексуалисти, а аз правя паралел с тях. Проблем ли има? И не, ние, нормалните, не сме дискриминирани все още, макар че обратните точно това се опитват да направят.

14.08 2015 в 01:15

До Maria milanova: Има просто юридическо решение на този проблем и в момента - договор за унаследяване; завещание. Като споменахте "семейни моногамни двойки", нима защитавате дискриминацията на семейните полигамни двойки, които според българския закон са нелигитимни? Може би е по-важно да се помисли за дискриминацията над тях, която в Саудитска Арабия, например, не съществува?

14.08 2015 в 01:11

До "Аз". Естествено че не ти е забранено да се ожениш - за мъж. Бракът е такава институция, която изисква граждани от два различни биологични пола. Иначе с половинката ти можете да имате деца и без брак, стига да успеете да си направите.
Защо не измислите някакво по-оригинално наименование на имуществено-сексуалния съюз, който искате да сключвате с еднополовите си половинки, а държите непременно да се нарича "брак" и да прекроите заради своите 2% "различност" човешка история и социокултурни традиции на 5-6 хиляди години? Хайде по-сериозно и да не си чешем езиците, че утре някой дискриминиран ще поиска да се венчае за табуретката си...

14.08 2015 в 00:48

Офф-а,
благодарско, че сте се сетили!
Един вид - Мерси :)))

13.08 2015 в 20:17

Гой Фокс, тук къде се говори за хомосексуалисти въобще? Явно търсите къде да си избиете комплексите от това, че сте дискриминирани.

13.08 2015 в 18:10

До Гой,
Гой Гей двойките не искат специални закони и правила, просто искат да ползват и имат същите законни неща както другите семейни моногамни двойки, например ако единия партньор почине , другия ще наследи каквото му се полага, защо държавата да го вземе, кое е честното сега? Или май не сте наясно за какво точно става въпрос , ама трябва да се коментира.а!

13.08 2015 в 17:29

До Гой? Какви ги говориш, момче, каква дискриминация в днешно време. Аз съм и лесбийка и левичар, като левичар не съм се крила в работата си, не ми е забранено да се женя, да имам деца с половинката си и т.н. Хайде да не си чешем езиците с глупости, за да се правим на оригинални :)

13.08 2015 в 16:36

Левичарите са 10% от световното население, казвате. И са наистина дискриминирани. И наистина така са родени. И никога не им е хрумвало да правят политика от своите особености, да искат специални права, да организират фриволни паради в оскъдно облекло.
За разлика от хомосексуалистите, които са само около 2% от световното население, не е доказано, че така са родени, отдавна не са преследвани в демократичния свят, но искат специални привилегии и най-вече искат да накарат с правила, укази и закони всеки да ги харесва и да ги смята за част от нормата.
Честно ли е, а?