Дело принуди Дейвид Копърфийлд да разкрие един от най-известните си фокуси

OFFNews 18 април 2018 в 17:58 6140 1

Снимка AP

Дейвид Копърфийлд беше принуден да разкрие един от най-известните си фокуси заради дело за обезщетение срещу него. 

Англичанинът Гавин Кокс съди Копърфийлд заради наранявания, които получил, участвайки във фокус с "изчезване" от сцената.

Инцидентът станал през 2013 г. 

По време на популярния си фокус Копърфийлд затваря 13 доброволци от публиката във висяща на сцената клетка. След това той покрива клетката със завеси, а след секунди доброволците се оказват в дъното на салона. 

Според показанията на бизнес партньора на Копърфийлд участниците във фокуса трябва да тичат бързо по тайни коридори, като преминават през изоставени сценични декори, да минат през кухнята на казино в Лас Вегас и дори извън сградата.

Именно по време на едно такова тичане Кокс паднал и си ударил главата. По-късно се оказало, че нараняването е сериозно, като лечението струвало 400 000 долара.

"Публиката няма никаква представа в какво се забърква, много от тях не са подготвени и подходящо облечени и биват преведени с фенерчета през абсолютно непознат терен", подчерта адвокатът на Кокс.

Защитниците на Копърфийлд настояваха делото да се гледа при закрити врата, но искането им беше отхвърлено.

Над 55 хиляди души са участвали доброволно във фокуса, който е един от най-известните номера на илюзиониста в последните 20 години. 

Очаква се Копърфийлд също да свидетелства по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови