Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Чести грешки при купуването на кола

Стефан Йончев 09 август 2021 в 17:21 4072 0

Закупуването на нова кола може да бъде вълнуващо. Но това е и сложен процес, чрез който в крайна сметка можете да надплатите със стотици или хиляди левове или да получите превозно средство, от което няма да сте доволни на пътя.

Вижте най-често срещаните грешки, които купувачите на автомобили правят. Много е важно да ги имате предвид при проверка на кола преди покупка.

Влюбване в даден модел

Когато харчите десетки хиляди левове за кола, емоциите не трябва да управляват решенията ви. Увлечението по един-единствен модел може да ви заслепи за алтернативни превозни средства, които може да са по-подходящи за вашите нужди.

За да определите кое превозно средство е най-добро за вас, трябва да оставите настрана емоциите и да се съсредоточите върху изпълнението на важните задачи, сравняването на различни модели и оценката на вашите реални желания и нужди. Ще има достатъчно време за емоции, след като вече сте купили автомобила.

Пропускане на тестовото шофиране

Тест драйвът е една от най-важните части в процеса на закупуване на автомобил. Много превозни средства изглеждат добре на хартия - особено на лъскави снимки от брошури, но пробното шофиране е най-добрият ви шанс да видите как дадено превозно средство отговаря на очакванията и колко добре „пасва“ на вас и вашето семейство.

Не искате изненади, след като вече сте дали парите си, нали? Ето защо е изненадващо, че много хора дават на превозните средства само символичен тест или, още по-лошо, изобщо никакъв. Това е грешка и сигурна рецепта за провал.

Приемане на обявената цена

Освен ако превозното средство не е с голямо търсене и недостиг, често можете да получите много по-ниска цена, като разговаряте с дилъра. Когато знаете истинската стойност на колата, ще знаете с каква печалба трябва да работи дилърът и ще можете да определите разумна целева цена, с която да започнете преговорите си. Имайте го предвид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!