Чернобелият свят в цвят (галерия)

Деян Спасов 30 април 2014 в 14:27 5662 0

Често е трудно да осъзнаем колко близо до нас в хода на историята са събития като деня на сватбата на нашите баби и дядовци или Втората световна война. Вярвате или не обаче, нашето минало също е било цветно.

Историята на фотографията е на около двеста години, но човечеството от доста по-скоро може да заснема цветно. Цветните снимки ни позволяват да възприемаме образа като много по-реалистичен. За щастие има любители фотографи, като например Reddit / ColorizedHistory, които ни носят емоционално по-близо до нашите корени с работата си. Въпросните фотографи са успели да "оцветят" двадесет запомнящи се момента от миналия век, включващи личности като Алберт Айнщайн, Мерилин Монро, Луис Армстронг, Чарли Чаплин и много други хора.

Процесът на colourizing (оцветяване) не е лесна работа и силно зависи от отдадеността на твореца. Голяма част от цветовете може да бъдат разпознати от тънкостите в нюансите на черното, бялото и сивото. Въпреки това, трябва да се има предвид, че също толкова важна част от процеса са добрите старомодни догадки. Човек никога не може да бъде 100% процента сигурен за истинските цветове и нюанси, които биха могли да са били уловени на дадена снимка. Независимо от това в галерията с двадесет исторически "оцветени" снимки е доста успешно изработена и със сигурност предизвиква интерес.

С клик върху избрана снимка можете да увеличите резолюцията й, а пълната галерия с точната подредба на снимките можете да видите тук



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови