Black Eyed Peas с ЛГБТИ демонстрация по полската обществена телевизия, зрителите не реагираха добре

Позор! Това не е "Новогодишна нощ на мечтите", а новогодишна нощ на дегенерацията, коментира зам.-министърът на правосъдието на Полша Марчин Вархол

OFFNews 03 януари 2023 в 21:02 4390 3

Getty Images

Снимка Getty Images

Getty Images

В Полша избухна новогодишен скандал, след като американската поп група Black Eyed Peas изрази подкрепата си за ЛГБТИ правата, носейки ленти с цветовете дъгата по време на специалната новогодишна вечер на полската обществена телевизия, съобщи Би Би Си. 

Около 8,3 млн. зрители се включиха в новогодишната програма на обществената телевизия "Новогодишна нощ на мечтите", която се излъчваше на живо в ски курорта Закопане. Един от полските министри определи "промотирането" на ЛГБТИ правата за срамно. Управляващата партия отказа да се намеси в спора, пише Би Би Си.

В новогодишната нощ изпълнителите от Black Eyed Peas излязоха на сцената с ленти на дъгата. Певецът will.i.am благодари на поляците за "отворените им сърца и умове" за това, че са приели украински жени и деца в домовете си след нахлуването на Русия в Украйна.

След това той посвети култовата песен на групата Where Is the Love? "на тези, които изпитваха омраза през годината", като спомена еврейската общност, хората от африкански произход и ЛГБТИ общността.

Панделките предизвикаха реакция в социалните медии. "Промотиране на ЛГБТИ по TVP2. Позор! Това не е "Новогодишна нощ на мечтите", а новогодишна нощ на дегенерацията", написа зам.-министърът на правосъдието на Полша Марчин Вархол в Twitter.

Вархол попита певеца в Twitter защо групата е свирила концерти в страни с много по-лоши данни за ЛГБТИ правата, включително в Катар и Саудитска Арабия, и обвини музикантите, че продават принципите си с цел печалба.

Will.i.am отговори, че вместо да бойкотират такива държави, е по-добре да свирят там, за да вдъхновят хората за по-голяма толерантност. "А парите? Това се нарича музикална кариера", отговори той.

"Ние сме Black Eyed Peas. Това е P-E-A-S, или може да се каже Black Eyed Peace, или P-E-A-C-E, защото ние сме за мир, равенство и хармония. Ние сме за единство, любов, толерантност", каза певецът след като слезе от сцената.

Групата, която според някои данни е получила 1 млн. долара за изпълнението си, беше заместила в последния момент бившата певица Мелани Си, която се оттегли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

3

Constanza

04.01 2023 в 20:26

Именно.

1220

2

хr4

04.01 2023 в 01:00

А-а. Напомнят на ония унгарския патрЕот дето го хванаха на улука по спатии...

865

1

Constanza

03.01 2023 в 22:15

Нещо много пламенно протестират. :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!