Бивш агент на ЦРУ събира пари за акции в Туитър, иска да блокира акаунта на Тръмп

ОFFNews Последна промяна на 23 август 2017 в 21:51 1944 0

Бившият агент на ЦРУ Валъри Плейм Уилсън започна кампания за групово финансиране за закупуване на акции в Туитър, за да може да блокира акаунта на Доналд Тръмп, който е любимото средство за комуникация на президента на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Доналд Тръмп е направил много ужасни неща в Туитър. Туитовете му, в които насърчава привържениците на превъзходството на бялата раса или призовава към насилие над журналисти, вредят на тази страна и на жителите й. Да се заплашва Северна Корея с ядрена война обаче ни пренася на следващ, опасен етап. Трябва акаунтът му да се закрие", обяснява медийно известната разузнавачка в платформата за групово финансиране "ГоФъндМи".

Планът й е прост, макар и неизпълним: да набере един милиарда долара, за да купи акции на Туитър, а след това да окаже натиск на компанията да блокира акаунта на президента.

Милиардерът най-често ползва личния си акаунт @realDonaldTrump и съвсем рядко официалния президентски акаунт @POTUS.

Тръмп е изтрил някои свои туитове, главно заради печатни грешки, предизвиквайки гнева на критиците си, тъй като законът изисква публичните послания на президента да се архивират.

Валъри Плейм Уилсън е бивша агентка на ЦРУ, чиято кариера е разбита, след като съпругът й дипломат през 2003 г. разкрива лъжите на администрацията на президента Джордж Буш за заплахата от Ирак. Тогава администрацията отвръща като разкрива самоличността и длъжността на разузнавачката в пресата, въпреки че това е федерално престъпление в САЩ.

Кампанията за групово финансиране на Валъри Плейм Уилсън започна миналата седмица и до момента е събрала само малко над 6000 долара, като някои дарители са дали по 100 долара. Към днешна дата една акция на Туитър се котира 16,77 долара в Уолстрийт, което означава, че стойността на компанията е 12,37 милиарда долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови