Български роми се настаниха във френски замък

OFFNews 31 март 2014 в 13:16 12308 8

Замък

Снимка Sudouest

Български бизнесмен е настанил бездомни роми във френски замък от 19 в., намиращ се в близост до Орлеанс, съобщава изданието „Sudouest”.

Предприемачът Емил Пенев купил вековния замък от общината, като декларирал, че желае да превърне сградата в луксозна резиденция.

Тъй като за имота все още се водят съдебни спорове от старите собственици, замъкът на практика не може да бъде продаден или отдаден под наем легално.

В чакане на съдебната развръзка Емил Пенев решил на своя глава „да удари едно рамо“ на група български роми, като ги настани в апартамент от 150 кв. м. в замъка.

За „нашествието“ на ромите се оплакали съседите и старите собственици. Те споделят пред „Sudouest”, че се страхуват да пускат децата си на училище. Разказват още, че новите обитатели на замъка явно нямат пари за електричество, затова се осветяват на газови лампи.

Когато властите потърсили сметка от Пенев, той обяснил, че имал хуманитарни подбуди. По думите му не било нормално да има толкова свободни апартаменти, а хора да остават на улицата.

Старите собственици на сградата обаче са на друго мнение. Те са убедени, че Пенев е пуснал ромите в замъка единствено за да си отмъсти заради водените за имота дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!