Българин с шанс да получи най-добрата работа в света

06 октомври 2013 в 19:16 40921 12

Кирил Христов. Снимка: kiro.bg
Кирил Христов. Снимка: kiro.bg

Българинът Кирил Христов има реален шанс да спечели най-добрата работа в света. Кирил, който е блогър и е работил в няколко български медии, участва в конкурса Best job around the world и в момента е първи в класирането на кандидатите с над 26 000 гласа. Резултатът расте непрекъснато. Ако бъде избран, той ще бъде поканен от организаторите на интервю заедно с още 4-има финалисти.

Обявата за най-добрата работа бе пусната през август от агенцията за пътувания Jauntaroo. "Търси се ентусиаст пътешественик, който да обиколи света за една година, всички разходи ще бъдат покрити от агенцията, и ще получи заплата от 100 хил. долара, за да пише и споделя преживяванията си – и за желанието си да остави всяко място малко по-добро, отколкото го е намерил", гласеше офертата. По същество за поста се търси изследовател и приключенец, който да обикаля света на разноски на агенцията, да споделя снимки, видео и друг тип съдържание чрез сайт и чрез социалните мрежи.

Идеята за конкурса бе заимствана от австралийския щат Куинсланд, който през 2009 г. обяви надпревара за "най-добрата работа в света" – работник, който да се грижи за остров в големия бариерен риф. Разликата между двете инициативи е, че победителят в настоящото състезание ще е постоянно на път и за 52 седмици ще бъде „натоварен“ със задачата да посети между 30 и 50 дестинации. На всяко място той ще трябва да се занимава и с доброволчески, благотворителен труд.

Условието за участие в конкурса бе да се направи 60-секундно видео, в което всеки кандидат убедително да обясни защо е перфектният. След това Jauntaroo избра 50 кандидати. Ще бъдат определени петима финалисти, които ще се явят на интервю някъде на тайно място в света.

33-годишният българин Кирил Христов е стигнал до топ 50 сред хилядите кандидати. Освен, че е студент и блогър, в момента той развива и дребен бизнес онлайн. За да го подкрепите, можете да гласувате ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков