Айнщайн - рибката инвалид, която носи спасителна жилетка (видео)

Николаос Цитиридис 29 април 2013 в 11:25 2090 0

Рибката Айнщайн, която носи спасителна жилетка. Снимка swns.com
Рибката Айнщайн, която носи спасителна жилетка. Снимка swns.com
Мъжката златна рибка Айнщайн е изгубила способността си да плува в резултат на заболяване. Стопанинът на рибката обаче не се отказал от любимеца си, пише британското издание The Sun.

Айнщайн изглеждал обречен. Заради болестта си се обръщал наопаки и потъвал на дъното на аквариума.

"Той се бореше да се обърне, но не успяваше. Гледката беше покъртителна и направо ми късаше сърцето. Айнщайн изглеждаше толкова безпомощен и депресиран", разказва 32-годишният му собственикът Лейтън Нейлър от Блекпул, Великобритания.

Нейлър обаче бил решен да спаси своя любимец на всяка цена. Научил, например, че друг стопанин прикачва рибката си към коркова тапа, но това му се сторило болезнено.

В името на Айнщайн привързаният стопанин се принудил да измисли ново решение за рибки с това заболяване - спасителна жилетка от пластмасови тръбички. Изработката на новото "плавателното устройство" отнело 3 часа.

"Хората смятат, че съм луд, но за мен всяко животно е като член на семейството. Тренирал съм всичките си риби, но Айнщайн беше най-талантливият ми ученик", казва в заключение стопанинът на рибока, сдобил се с името си заради умението си да учи трикове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови