870 магазина за кисело мляко отварят в Китай

24 януари 2013 в 09:05 1908 2

Кисело мляко СНИМКА: БГНЕС
Кисело мляко СНИМКА: БГНЕС

870 специализирани магазина за българско кисело мляко ще бъдат отворени в Китай, съобщава електронното издание на вестник "Женмин жибао", цитиран от БТА. Медията коментира, че китайците могат скоро да станат страстни почитатели на родния продукт.

Пред китайската информационна агенция "Синхуа" президентът на българската компания "Лактина", която е производител на закваски, обяви, че неговият китайски партньор "Чжънцзян Шанчжън комерс енд трейд" ще открие 852 специализирани магазина за българско кисело мляко до края на идната година. Партньор при откриването на магазините ще е китайският клон на веригата супермаркети "Уолмарт Чайна". Първият магазин ще се нарича Бар за кисело мляко "Лактина" и ще бъде открит през юни в един от супермаркетите "Уолмарт". Отделно компанията "Чжънцзян Шанчжън комерс енд трейд" ще открие сама още двайсетина подобни магазини в градовете Ханчжоу и Нинбо.

Китайската фирма откри първия специализиран магазин за българско кисело мляко в Ханчжоу през септември 2012 г. Неговият персонал се подготвяше за производството на автентично българско кисело мляко в компанията Лактина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!