$700 000 обезщетение от McDonald's - сандвичите не били според исляма

Николаос Цитиридис 23 януари 2013 в 15:56 3249 2

Ресторант на Макдоналдс.
Ресторант на Макдоналдс.

Веригата за бързо хранене McDonald's ще плати 700 000 долара обезщетение на мюсюлманската общност в американския щат Мичиган заради това, че един от ресторантите е подвел клиентите си, че предлаганата в него храна е "халал" (допустима за консумация според ислямския закон и практика).

Спорът между двете страни започнал още през 2011 г. През септември същата година, прочитайки табелата на ресторант в Детройт, че храната е халал, Ахмед Ахмед си купил сандвич с пилешко месо. След това обаче подал оплакване, че сандвичът не е бил халал.

Обърнал се към адвокат, след което двамата се свързали с управата на веригата за бързо хранене. Тяхното запитване обаче дори не получило отговор и последвал съдебен процес.

Въпреки че от McDonald's отрекли обвиненията, все пак решили, че е по-добре да се споразумеят с Ахмед и се съгласили да платят 700 000 долара обезщетение на мюсюлманското общество в Мичиган.

В САЩ има два ресторанта на "Макдоналдс", които предлагат специалното "Халал меню", като и двата ресторанта се намират в преобладаващия с мюсюлмани град Диърбърн в Мичиган. От управата обещават да обръщат повече внимание на обработката и приготвянето на менюто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!