59-годишен българин плува за Гинес 2 км завързан в чувал

Вероника Шербанова 11 септември 2013 в 10:56 4607 5

Българин плува над 2 км завързан в чувал. Снимка: struma.com
Българин плува над 2 км завързан в чувал. Снимка: struma.com

59-годишният Яне Петков от Сандански преплува разстоянието от над 2 км в Охридското езеро завързан в чувал. С необичайното плуване Петков се надява да влезе в Книгата на рекордите на Гинес, съобщи „Фокус“.

Необичайното плуване започнало в 11 часа българско време вчера.

59-годишният българин плува завързан в оранжев чувал от пореста материя с привързани към тялото ръце и крака. Плувайки като делфин, Яне Петков изминал 2388 метра за 2 часа и 47 минути.

Плуването започнало от плажа край бившия хотел "Парк" и завършило до Градския кей на Охрид.

През цялото време мъжът е бил следван от лодка с медицински екип, представители на Българския червен кръст и на Клуб за водни спортове „Охридски вълни“. Интервенция обаче не се е наложила.

„Нямаше никакъв проблем, но ако беше по-топла водата, можех да плувам и повече километри", например пет или десет пъти повече. Все пак - това може да го оставим за следващата година“, заяви Яне Петков.

На плуването не са присъствали представители на Книгата на Гинес, но организаторите са убедени, че Петков има шанс рекордът му да бъде признат, тъй като са спазени всички необходими условия и предстои кандидатурата да бъде внесена в най-скоро време. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови