3-годишно хлапе стана кмет на американски град

OFFNews 07 август 2015 в 19:01 4530 1

Джеймс Тъфтс. Снимка: mirror.co.uk

В малкия американски град Дорсет в щата Минесота с 22-ма жители се състояха избори за кмет, на които за нов градоначалник беше избран 3-годишният Джеймс Тъфтс.

Така той стана най-младият кмет в историята на САЩ, пише в. "Daily mirror".

Изключителният случай всъщност не е толкова изключителен, тъй като Тъфтс смени на този пост своя 6-годишен брат, който заемаше същата длъжност в продължение на две години.

Снимка: mirror.co.uk

В деня на изборите начинаещият невръстен политик, общувайки с гражданите, им обеща, че ще ги почерпи със сладолед при изборна победа.

Снимка: mirror.co.uk

Мама Тъфтс разказа, че Джеймс бил много развълнуван, когато разбрал, че е постигнал победа на вота. Тя добави, че момченцето положило много усилия, за да получи изборната длъжност, но в бъдеще не планирал да продължи кариерата си в политиката, а искал един ден да стане рибар.

Малкото ограничения относно кметската длъжност в някои американски градове позволява подобни резултати от вотове.

През ноември 2014 година за кмет на Сан Франциско за един ден беше назначена чихуахуата с прякор Фрида, а от 1997 година пък котаракът Стабс е несменяем кмет на град Талкинта в щата Аляска. Той беше избран за градоначалник по време на вот, при който получи абсолютно мнозинство.

През септември 2103 година котаракът кмет беше нападнат от зло куче, заради което изкара около седмица във ветеринарна клиника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови