14-годишно момиче с тяло на 100-годишна (видео)

OFFNews 08 март 2014 в 15:30 26007 3

Хейли, момичето с прогерия
14-годишната Хейли

14-годишно момиче от Великобритания живее в тяло на 100-годишен човек заради заболяването прогерия - болест на кожата, мускулатурата и кръвоносната система, която кара тялото да старее 8 пъти по-бързо от нормалното.

Пред Би Би Си Хейли и нейната майка разказват за състоянието на смелото момиченце, което се опитва да живее като обикновените деца.

Бременността и раждането на Хейли са минали нормално, като симптоми на тази болест се появили малко след първата й година, а диагнозата е била поставена, преди да навърши две години, разказа пред телевизията майката на детето.

От 4 години насам Хейли се лекува в САЩ, като нейните родители имат надежда, че тяхното дете ще доживее 20-тата си годишнина, което е рядкост при хора с прогерия.

Майката на Хейли документира опитите на детето си да живее нормален за 14-годишно дете живот в книга.

83 души в света страдат от тази болест. Открита и описана за пръв път от д-р Хътчинсън през 1886 г. прогерия е рядко срещано заболяване, чиято честота се приема за 1 на 8 милиона раждания. Според експерти честотата на заболяването е двойно по голяма или засяга един човек на 4 млн. раждания. Причина за разминаването е, че поради своята рядкост, заболяването често остава недиагностицирано или се поставя погрешна диагноза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!