100-годишен мъж продължава да работи

Вероника Шербанова 13 септември 2012 в 15:27 1805 1

Лоурън Уейд, Снимка: experienceworks.org
Лоурън Уейд, Снимка: experienceworks.org

100-годишен мъж от Канзас стана най-възрастният служител в САЩ. Той беше обявен и за най-примерния служител на годината. 

Лоурън Уейд живее в американския град Уинфийлд в щата Канзас. През последните 29 години той работи на щанд за храни за животни в супермаркет, но освен това помага при избора на стоки на касата.

Лоурън работи по 30 часа седмично, разпределени в пет работни дни. Той има право на 4 седмици отпуск. Свободното си време столетникът прекарва с 83-годишната си съпруга, обича да свири на саксофон и да се грижи за градината си.

100-годишният мъж получава 1700 долара пенсия. Работата в супермаркета му осигурява още толкова всеки месец – взема по 14 долара на час.

През тази година Лоурън Уейд е обявен за най-примерен служител на годината от американската асоциация "Експириънс уорк", която насърчава заетостта при възрастните хора.

Преди да започне работа в магазина от веригата супермаркети Уолмарт, Уейд е работил като пощальон, служител в разсадник и в американските железници, както и в компанията „Форд“, притежавал е магазин за мокети.

По данни на Международното бюро по труда работещите на възраст над 75 години в САЩ са около 1,25 милиона души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews