Цената на тока скача през април или юли

OFFNews 29 декември 2014 в 10:43 3142 0

Няма да има увеличения в цената на тока от 1 януари. Най-вероятно това ще стане през април или юли, заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова в студиото на "Тази сутрин".

Тодорова бе категорична, че няма политически натиск, който да диктува в каква посока да се движи цената на тока. Въпреки това тя не скри, че досега е имало такъв натиск. "Сега, когато съм вътре в кухнята, мога да кажа, че виждам точно как са направени нещата така, че да бъдат постигнати определени цели."

Според председателя на ДКЕВР, са необходими обективни реформи. 

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов е наредил да се направят проверки в ЕРП-тата, след като до него е достигнал сигнал, че има отчитане за срок от повече от 30 дни. Светла Тодорова обаче е категорична, че дружествата спазват сроковете за отчитане на тока, тъй като са и представили декларации за отчетите си. Преглеждайки личните си сметки Тодорова е установила, че през 2013 г. има два случая, когато отчитането е било на 32 дни, тази година такъв случай няма и отчитания са се правили на не повече от 30 дни. 

Светла Тодорова коментира и публикациите, свързани със заплатата, която взима. Според обвиненията, сумата, която получава е 10 000 лв, тя заяви, че опроверга тази информация и заяви, че заплатата при назначаването й е около 4500 лв

Най-важното
Всички новини