Снегът идва във вторник

OFFNews 24 ноември 2013 в 08:24 8784 2

Сняг, зима Снимка: sxc.hu
Сняг, зима Снимка: sxc.hu

Първият сняг за тази зима ще завали във вторник, 26 ноември, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Тогава температурите ще са между 3 и 4 градуса над нулата, а валежите ще са от дъжд, който ще премине в сняг.

В сряда минималните температури вече ще са минусови - минус два, а максималната ще е 0. През деня валежите от сняг ще продължат.

В четвъртък минималните температури ще паднат до минус 4, а максималните ще стигнат 1 над нулата. Ще вали сняг.

В петък валежите ще спрат, а температурите ще се движат между минус 4 и плюс 3 градуса. 

В събота отново ще валят дъжд и сняг, а температурите ще са от 0 до 4 над нулата.

Днес ще е облачно, в Западна България и Родопите ще вали дъжд. Вечерта ще завали и в Централна, а през нощта - и в Източна България. Максималните температури ще са от 9-10° в крайните западни райони до 17-18° в източните райони, където през деня ще остане без валеж, с разкъсвания на облачността. В София максимална температура около 10°.

Над планините ще духа умерен и силен южен вятър, който през деня ще се усилва още. В област Кърджали е обявен жълт код за потенциално опасно време заради силен вятър. Очаква се вятърът да е със скорост 10-15 м/сек. По-късно през деня и през нощта срещу понеделник ще духа южен вятър със средна скорост между 10 и 15 м/сек, с пулсации до 23-25 м/сек.

В масивите от Западна България ще има валежи, а към края на деня и през нощта и в останалата част от страната. Над 1800-2000 метра валежа ще е от сняг. Максимална температура на 1200 метра 7°, на 2000 метра 2°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но валеж ще има чак през нощта срещу понеделник. Ще бъде ветровито: ще духа юг-югоизточен вятър до умерен, а през нощта срещу понеделник временно и силен. Максимални температури 15°-18°, температура на морската вода е около 14°. Вълнение на морето ще бъде около 2 бала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!