Обявиха жълт код в 25 области заради снега

Юлиан Христов 25 януари 2012 в 09:13 312 0

Прогнозата за времето
Прогнозата за времето

Жълт код е обявен за 25 области в страната, без Хасково, Ямбол и Бургас, съобщиха от НИМХ. В Централна, Източна България и в Благоевградска област ще вали дъжд и сняг. В останалите области ще вали обилен сняг и ще се образува нова снежна покривка.

Времето е потенциално опасно, предупреждават синоптиците. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но е важно да бъдете внимателни. Следете очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват още от НИМХ.

Заради тежките условия остава ограничението товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Жиленци - ГПП-Гюешево, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по Главен път Е 79, в района на „Шарков чифлик“ е възстановено и в двете ленти. Заледяването в пътния участък бе блокирало придвижването на тирове, които вече са изтеглени. Ползването на вериги за товарните автомобили, пътуващи през Конявската планина и в посока ГКПП Гюешево, е задължително.

 

Най-важното
Всички новини