МО съкращава 378 щатни бройки

OFFNews 13 май 2015 в 12:47 2996 0

МО съкращава 378 щатни бройки

Правителството одобри днес промени в Устройствения правилник на Министерството на отбраната, с които се преструктурира администрацията. От 1 юли общата численост в Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната ще бъде намалена с 378 щатни бройки. 

Промените са направени в изпълнение на задължението за структурни и функционални реформи в съответния сектор, които да обхващат периода 2015-2017 г., в съответствие с разходните тавани, определени с последната средносрочна бюджетна прогноза, съобщават от правителствената пресслужба.

Част от измененията са свързани с освобождаване на администрацията на МО от неприсъщи дейности, които преминават в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” и във военно формирование „Комендантство – МО”. Закрива се дирекция „Търговски дружества и отбранително-мобилизационна подготовка”, като функциите й се разпределят в други съществуващи административни звена. Създава се нова дирекция, която ще осигурява принципа на проектното управление в МО, предвиден в Националната програма „България в НАТО и в Европейската отбрана – 2020”. В Щаба на отбраната се създава нова дирекция чрез сливане на съществуващите два самостоятелни отдела.

Най-важното
Всички новини