Quantcast

Линейка ползвана за хамалски услуги - вози мебели вместо пациенти (снимки)

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2014 в 14:27 11318 18

Линейка вози мебели в Радомир.

Снимка Боряна Колева

Линейка вози мебели вместо пациенти в Радомир.

Линейка е ползвана като микробус за пренасяне на мебели и покъщнина. Това става ясно от снимки на линейката-хамалин, направени в Радомир.

За няколко часа снимките обиколиха интернет и бяха споделени хиляди пъти.

На тях можете да видите как от линейката се свалят кухненски шкафове, врати от мебели и няколко стола.

Снимките са направени на 15 февруари към 9 сутринта.

"Дано на някого да не се е налагало да умира през това време", е написала авторката на снимките Боряна Колева.

OFFNews изпрати запитване до Министерството на здравеопазването, за да разбере дали автомобилът има статут на линейка към момента и какво ще бъде предприето в този случай. Попитахме и колко спешни случаи са били отклонени от спешния тел. 112 заради "липса на линейка" в диапазона между 8,30 и 9,30 ч. същия ден.

Все още очакваме отговори на въпросите си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2014 в 11:54

Ако е частна, защо продължава да има сините лампи отгоре? То по тази логика - бог знае колко "линейки" се ползват със специален статут при движение, докато някой си кара вътре дърва за огрев, стоки или мебели. Все ми е тая на служител ли е, да си я пребоядиса, да махне лампите и отличителните знаци.

24.02 2014 в 11:19

някоѝ да обръща внимание,че в линеѝката има носилка и кислороден апарат?!...ако е продадена на търг,като автомобил втора употреба,значи са я продали барабар с оборудването...

24.02 2014 в 09:19

Господа спорещи и разбиращи.Всички сте грамотни ..Влезте в интернет и си потърсете линейка втора употреба да видите как се продават.А що се отнася до регистрацията и и дали има право да се движи се обърнете към органите които извършват регистрация

24.02 2014 в 08:59

ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР ЗА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) Санитарните автомобили на центъра носят следната специфична окраска и маркировка:
1. основен цвят на автомобила - бял;
2. допълнителен цвят: оранжев - цвят на покрива;
3. оранжева светлоотразяваща лента с ширина до 40 см опасва цялата кола на височината на дръжките на страничните врати;
4. знак с изобразена телефонна слушалка и номер 150 се намира върху предните и една от задните врати;
5. надпис "Спешна медицинска помощ" от двете страни на санитарния автомобил;
6. специална светлинна и звукова сигнализация, състояща се от сини сигнални лампи, сини сигнални фарове и сирена;
7. (нова - ДВ, бр. 9 от 2009 г.) графично и цветно изображение на отличителния знак на единния европейски номер 112 за територията на Република България по образец съгласно приложението по чл. 3, ал. 2 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, разположен върху задната половина на санитарната част, симетрично от двете страни.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) Общият брой на използваните от ЦСМП санитарни автомобили за оказване на спешна медицинска помощ не може да надвишава с повече от 30 % броя на екипите за спешна медицинска помощ, работещи на смяна.

23.02 2014 в 23:43

Не, нещата няма да тръгнат, докато на тарикати се правят точно тези, които създават законите/наредбите и тези, които ги прилагат и следят за прилагането им. Те няма да се самосанкционират. Същите тези хора - законно - разполагат с парите от данъците ти, които сами си гласуват, и ги ползват за "държавни" нужди в общи линии по свое усмотрение. Нямаш задължителна коригираща обратна връзка за ефективността им. И, само за твоя информация, законът за референдумите не позволява на референдум да се подложат осигуровките, например. Да печаташ пари лично е незаконно - ще влезеш в затвора. Държавата може да печата пари без покритие (провери от колко време на банкнотите липсва текста за обезпечението им). И това е законно. Просто не е морално.

Колкото до конкретната глоба - тя дори не трябва да се коментира, нужна е. Но да разчиташ само на това би било късогледо.

23.02 2014 в 22:36

Добре бе, да взема да си купя една пътрулка и да ми е частна а? Аре стига глупости.

23.02 2014 в 21:17

Не, напротив, не трябва да се гледа общата ситуация, колко е тежко в държавата и проблемът с глобалното затопляне.
Трябва да се гледа конкретния случай. Това Е линейка с отличителни белези на линейка (само аз ли виждам буркана в левия ъгъл на покрива?), и докато изглежда по този начин, тази кола няма право да превозва врати на частно. Точка. Това е.
Сега този конкретен човек трябва да бъде глобен с една конкретна глоба.
И така, за всеки такъв тарикат - персонално.
Това е единственият начин ние всички да си спомним, че законът и правилата са за всички. И така всеки един от нас малко по малко ще престане да бъде тарикат на дребно и нещата ще ни тръгнат.

23.02 2014 в 20:44

Това се случва във Варна на ул.Баба Тонка 7 мебелите са на медицински служител работещ в сиситемата журналистите малко повече трябва да обръщат внимание на детайлите

23.02 2014 в 18:51

С риск да обера още негативни овации :) ще ви подсетя за нещо. Както казах, това е върхът на айсберга. Някой ползва линейката за частна дейност, защото е решил, че парите не са му достатъчни.

Но вие се хващате точно за този случай сам по себе си, вместо да разгледате общата картина на ситуацията. Мислите за конкретната линейка и дали тези хора ще бъдат наказани. Добре е да помислите и за причините за тази аномалия, защото в реалността единични случаи няма. Ще накажат тези. Утре ще са други. После трети. Помислете какво всъщност е нужно да се направи, за да няма повече подобни случаи. Иначе всеки проблем, който решите, ще бъде заместен от нов, идентичен.

23.02 2014 в 18:45

втора употреба линеика не значи че е деистваща спрете със спикулациите мислете преди да кажете нещо моляви се. Аз ползвам такава която е частна и няма нищо общо със здравеопазването.