Лидерът на "Хизбула": Терористите вредят повече на исляма от карикатурите

OFFNews 09 януари 2015 в 20:35 13863 7

Лидерът на шиитската мюсюлманска групировка "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че действията на терористите вредят повече на исляма от която и да е карикатура, съобщава Ройтерс. 

Изявлението на Насрала е вследствие на атаката на ислямисти в редакцията на френския седмичник "Шарли Ебдо" в сряда в Париж, въпреки това той не споменава конкретно терористите, които убиха 12 души в редакцията на сатиричното издание и които в петък вечерта бяха убити след напрегната заложническа драма.

Насрала каза, че "терористичните групировки такфири" обиждат исляма повече дори от тези, които нападат божия наместник чрез книги, филми или шаржове, изобразяващи пророка Мохамед.

Агенция "Ройтерс" обяснява, че "такфири" е термин, с който се описва мюсюлманин, който обвинява други, включително мюсюлмани, във вероотстъпничество. За "Хизбула" членовете на радикалните предимно сунитски групировки като "Ал Кайда" и "Ислямска държава" са "такфири".

Групировката "Хизбула", която САЩ смята за терористична групировка, функционира като политическа партия и е част от правителството в Ливан. Има и военно крило, което изпраща стотици бойци в подкрепа на сирийския президент Башар ал Асад.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!