Йордан Цонев: Няма да има „данък богатство” през 2015 г.

OFFNews 02 януари 2014 в 10:44 3382 3

Депутатът от ДПС Йордан Цонев

Председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев обяви, че изключва вероятността високите доходи да бъдат облагани с 15% от 2015 г.

Позицията на ДПС не се е променила. В последните дни не е имало ново събиране на партията, което да е изменило тази позиция, заяи Цонев пред „Труд”.

Предизборната програма на ДПС не предвижда увеличение на преките данъци. Подкрепата ни е дадена за програмата на кабинета, в която липсва подобно намерение, подчерта Йордан Цонев пред bTV.

Увеличаването на данъка за доходите на 2700 лева от сегашните 10% на 15% от 2015 г. беше предложено по празниците от лидера на БСП Сергей Станишев. Той обясни, че БСП не се е отказала от това свое предизборно обещание, но най-вероятно увеличението на данъка ще е по-малко от предварително обявените 20%.

Досега не са коментирани никакви конкретни цифри. Не са правени изчисления колко допълнителни постъпления ще влязат в хазната, ако бъде въведено новото облагане, категоричен е червеният депутат Петър Кънев.

При всички случаи постъпленията в бюджета ще бъдат от стотици милиони левове и ще компенсират загубата от около 150 млн. лева за данъчните облекчения за хората с трудов доход до 340 лева, коментира Кънев.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!