Евгения Пеева със „Заедно в час“ е на първо място в класацията „Новатори в образованието“

Светлин Наков със Софтуерния Университет и Академията на Телерик са класирани на второ и трето място

ОFFNews 14 декември 2016 в 17:10 3095 0

Евгения Пеева, основател на организацията "Заедно в час", спечели първото място в тазгодишното трето издание на класацията „Новатори в образованието“.

На втора позиция е Светлин Наков, основател на Софтуерния Университет и Академията на Телерик.

Класацията "Новатори в образованието" се изготвя всяка година от жури, включващо представители на образователния и технологичния бранш и журналисти, по инициатива на образователния портал Uchi.bg.

В тазгодишното издание участват общо 45 личности, организации и инициативи, а церемонията по награждаването на победителите се проведе на 13 декември във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

„Целта на класацията „Новатори в образованието“ е да привлече общественото внимание към десетките инициативи и организации, които ежедневно внасят позитивна промяна в образователната среда в България, най-често без подкрепа от страна на държавата и със свои собствени усилия. Много от тях правят наистина страхотни неща и бавно, но сигурно променят цялото ни общество. Тази класация със сигурност е субективна и е трудно да се определи коя организация заслужава повече и коя по-малко да е на първо място. По-важното, според мен, е с нея да инициираме по-широка обществена дискусия за динамичните промени в образованието ни и нарастващият интерес към класацията показва, че сме на прав път“ - сподели доц. д-р Наталия Футекова, председател на журито на „Новатори в образованието“.

Цялата класация е достъпна на адрес novatori.uchi.bg.

Най-важното
Всички новини