Енергийният регулатор започва нов одит на EРП-тата

Милен Енчев 06 януари 2014 в 14:01 1787 0

Новият председател на ДКЕВР Боян Боев
Новият председател на ДКЕВР Боян Боев

Пореден одит и проверки на електроразпределителните дружества, както и на „Топлофикация – София“ започва Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, обяви регулаторът.

Решението да одитира всички енергодружества наново е заради постъпили множество сигнали от граждани и организации за нередности от страна на електроразпределителните дружества, заявиха от ДКЕВР.

Днес проверки започнаха и в "ЕРП Златни пясъци“ и "Топлофикация София". Одитът при всички дружества ще е за период от пет години и половина, считано от 01.07.2008 г. Проверките ще продължат четири месеца – до края на април, но срокът може да бъде удължен при необходимост, обявиха още от енергийния регулатор.

От EВН в отговор припомниха, че дружеството вече е било обект на множество подобни проверки от 2010 г. насам, когато ДАНС направи проверки в няколко клиентски центъра на компанията, а ДКЕВР направи детайлен одит на дейността й.

„Допълнително само през 2013 г. компанията беше проверена от Окръжна прокуратура - Пловдив, от ДКЕВР, от Национална агенция на приходите, от Агенцията за държавна финансова инспекция и от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, което прави дейността на EVN България Електроразпределение една от най-често проверяваните и прозрачни в страната“, заявиха оттам. От дружеството добавиха, че ще съдействат и на предстоящия одит.

Най-важното
Всички новини