"Десните" на гости при ромите от "Филиповци": Не продавайте гласа си!

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2014 в 18:37 2285 3

Кандидатите за народни представители на коалиция от партии "Десните" се срещнаха с роми от столичния квартал Филиповци и проведоха разяснителна кампания за предстоящия вот на 5 октомври. 

Кандидатите за народни представители на коалиция от партии "Десните" от 25 МИР – Деница Сачева , Емил Йорданов (зам.председател на "Синьо единство"), Анелия Дудинова (гражданска квота, дизайнер от ромски произход) се срещнаха с роми от столичния квартал Филиповци.

Те представиха пред тях програмата на коалицията и обсъдиха с младите роми възможностите за достъп до образование и работа. "Ние сме първите, които правим кампания „Не продавай гласа си”. Искаме да започнем кампания, която да разясни, че купуването на гласове би продължило мизерията на хората", каза Деница Сачева, водач в 25 МИР София и 29 МИР Хасково.

"Десните" подчертаха, че ограмотяването е ключов елемент към навлизането на пазара на труда, равнопоставеността и интеграцията в обществото. Именно затова от коалицията допълниха, че ще работят за образование на ромите на всички нива чрез програми и законодателни инициативи.

"Десните" раздадоха медицински книги, в помощ на хората в квартала, тетрадки и химикалки по повод предстоящия първи учебен ден.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.09 2014 в 15:14

Дори ромите вече се усетиха, че използват гласовете им, а за тях нищо не се променя. Браво! Успех на "Десните"! Знам, че малцинствата ще се осъзнаят дори преди българите.

14.09 2014 в 14:22

Съгласна съм. Образованието е переспектива за целият им живот, а не до следващият месец.

13.09 2014 в 22:48

Повече от това няма какво да се каже. Радвам се, че "Десните" не отивате в махалите да купувате, а им обещават образование. Това е ключът към просперитет на тези хора. Всички ги подмятат, но никой не желае да им каже смело и решително , че ще имат подадена ръка за образоването си. Успех на изборите, "Десните"!