Дъжд и сняг до сряда

OFFNews 08 март 2014 в 20:46 7854 0

Снимка sxc.hu

Валежите от дъжд ще продължат и утре. През нощта от североизток ще прониква още по-студен въздух, а сутринта температурите ще са между 0 и 5 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През деня ще е облачно, с превалявания от дъжд, които с понижението на температурите в следобедните часове в Предбалкана, Лудогорието и Добруджа ще се примесват със сняг.

През нощта и по високите полета на Западна България ще превали сняг. Максималните температури за деня ще останат положителни, между 4° и 9°, в крайните югозападни райони до 12-14°. Вятърът ще е от североизток, в повечето места до умерен, но в Източна България и силен.

Атмосферното налягане ще бъде по високо от средното.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е силен от североизток, по Старопланинското било и бурен. Видимостта ще е силно намалена. Ще застудява. Дневна температура на 1200 м.н.в около -3°, на 2000 м около -6°.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Вълнението ще е умерено, около 4 бала. Максималните температури ще са 5°-7°, приблизително колкото е и температурата на морската вода, която вчера бе 6°-7°.

В понеделник и вторник температурите ще са между 0 и 3 градуса, ще вали сняг и ще е облачно.

В сряда валежите от сняг ще продължат, минималната температура ще е минус 1 градуса, а максималната - 5 над нулата.

От четвъртък максималните температури постепенно ще се покачват, валежите ще спрат, а градусите ще стигнат 12 в събота.

Най-важното
Всички новини