Бизнесът и институциите в съвместен семинар за право, интернет и бизнес

OFFNews 20 февруари 2014 в 15:29 3605 0

Все повече данни, процеси и дейности се ориентират към интернет, а законодателството все по-бързо се налага да осмисля новостите и да осигурява адекватни решения на противопоставящите се интереси.

Оналйн поведението на бизнеса, потребителите и държавните институции става обект на все по­-сложна правна регулация, която е трудно да се проследи и предвиди дори от специалист. Нарастващото значение на интернет е условие за все по-мащабни злоупотреби и престъпления, което е предизвикателство за опазване на свободата в електронна среда. Защитата на личните и фирмени данни, сигурността на онлайн процесите и свободата на споделяне се превръщат в основно
предизвикателство пред информационното право в контекста на непрестанно променяща се среда и трудна проследимост на повечето компютърни нарушения.

Налагат се напълно нови правни решения, понякога съвсем неочаквани – за защита на утвърдените национални и международни стандарти.

Във връзка с повдигнатите проблеми на 20.03.2014 г. ще се проведе специализиран семинар за право, интернет и бизнес, където експерти от реалния сектор и представители на държавните институции с отношение към интернет ­бизнеса ще разкрият основните законови моменти относно правата на потребителите, сигурността на информацията и онлайн ­процесите, бизнеса в електронна среда и административната електронна реформа. Ще бъдат дискутирани най­-често срещаните нарушения, опасности и злоупотреби, и начини за избягването им.

С акцент ще бъдат разгледани последствията за търговците и потребителите в интернет, които съзнателно или не нарушават относимото национално и глобално законодателство, или се превръщат в неволна жертва на такива нарушения.

Ще бъдат представени решения на някой от основните проблеми пред сигурността в интернет.

Основен лектор на събитието ще бъде Адриан Илиев, експерт по информационно право от www.Advocati.org. Ще се включат експерти от Комисия за защита на потребителите (КЗП) и от Агенция по вписванията (АВ), а също така и представители от реалния сектор в областта на онлайн ­бизнеса.

Основната цел на организаторите е да се внесе яснота за принципите на правото, относими към процесите в електронна среда и да се разкрият основни механизми за избягване на „капаните“, на които може да се натъкне доставчикът или потребителят на електронни услуги и процеси.

В последната фаза на семинара ще бъде засегната електронизацията на управлението, която се провежда от държавната администрация във връзка с въвеждането на Електронно правителство.

Семинарът ще бъде полезен на бизнеса, на държавни и административни структури, а така също и на
всеки търговец или потребител на онлайн ­процеси.

Най-важното
Всички новини