Quantcast

БАН: Има опасност от наводнения през следващите дни

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 09:58 2123 2

Снимка Архив

През следващите дни, в резултат на очакваните валежи и поради високата почвена влага са възможни по-съществени повишения на водните нива и локални поройни наводнения.

Това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките чрез хидропрогнозата си днес.

Вследствие на интензивните валежи през последноно денонощие значително са се повишили нивата на реките в много райони на страната.

В Дунавския водосбор с максимално повишение от 57 см е р. Янтра при с. Каранци, а в Черноморския басейн водните нива са достигнали повишение с до 130 см.

Измененията на речните нива в Източнобеломорския и Западнобеломорския водосборни басейни са съответно в границите от -56 см до 17 см и от -10 см до 46 см.

 С водни количества, превишаващи повече от 3 пъти средномногогодишната си стойност, са реките:
• Янтра при Велико Търново
• Врана при Кочово
• Камчия при Гроздьово
• Чепеларска при Бачково
• Джерман при Дупница

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 10:54

Те не са ли факт вече тия наводнения или от БАН още не са разбрали?

18.06 2014 в 10:51

Врачките от "БАН",назначени или умишлено поставени там? До вчера казваха че земетръсение не може да се предрече,сга отвориха гъзе и "Да-то" го завъртяха под носа на "НЕ"! Моля ви ограничени хора,да не влизате с мен в спора! От всякъде от вас на гнило вони,и тук беше прав Дянков,че със закон трябва тази институция да се зличи!