Зов за помощ: Самотният баща Светлозар Дончев е пред нова операция

OFFNews 02 юли 2024 в 13:39 904 1

Светлозар и децата му

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев и децата му

Светлозар Дончев страда от Болест на Бюргер. Мъжът е самотен баща на две деца, които след развода остават да живеят при него. В резултат на болестта Светлозар е с ампутирани пръсти на крайниците. Семейството оцелява, благодарение на дарителските кампании, които се организират периодично. В момента той отново е пред операция, защото трябва да бъде отрязан още един от пръстите му.

Ето неговия разказ за това, което се случва в живота му в момента.

"Преди четири години животът ми се преобърна. Тогава един млад лекар за първи път ми каза диагнозата Болест на Бюргер. Последва втори, трети и това беше кошмарът на моето семейство. Спомням си нещо бях доволен от действията на един от лекарите, които ме лекуваха, и от благодарност му предложих малка сума. Този човек отказа сумата и ми каза нещо, което няма да забравя: “Млад човек си, имаш две деца. Пази си парите, тази болест е много лоша и в момента, в който останеш без пари, ще бягате към най-близката болница и ще се разделяш с част от крайниците си”.

Тогава нямах никакви ампутации и ми беше много трудно да повярвам на думите му. След 4 години вече всичко е реалност. Аз и децата ми живеем благодарение на многобройни кампании за пари, храна и дрехи. Тук е мястото да изкажа искрена благодарност на всички, които са ни подкрепяли и ще ни подкрепят и подпомогнат. Благодаря ви, добри хора с огромни сърца, които отделяте от собствения си залък, за да помогнете". Вече нямам незасегнат крайник.

Искам да ви разкажа за болестта и какво причини тя на мен и децата ми. Първата година беше тежко, не можех да крия болката, притеснявах се да не травмирам децата си. От втората година нещата станаха много по тежки, ампутираха ми пръст на единия крак. По-късно останах на легло и болките бяха много силни, след месец и половина ми направиха още една операция на другия крак. Така вече бях прикован в количка. Това съсипа психиката на децата ми. Дъщеря ми се промени, загуби голяма част от приятелите си. Синът ми го прие много трудно, затвори се вкъщи, не иска да излиза и да разговаря с никого.

Майката се отказа от нас и се разведохме. След развода децата искаха да останат при мен, съдът го потвърди, но това ни създаде още неприятности. Наложи се да излезем на квартира. След развода бившата ми съпруга беше осъдена да плаща издръжка за децата. От социалните не могат да ми пуснат помощи, получих пенсия за една година по 285 лева месечно. След това спряха пенсията ми, бях в тежко състояние и не можех да отида отново на ТЕЛК, за да докажа, че не са ми пораснали нови пръсти.

Едва през 2024 се почувствах по добре и отидох на ТЕЛК. Сега пак ще взимам пенсия с 91% инвалидност. Кандидатствах за общинско жилище, дано се случи. Ще ме облекчи много, тъй като в момента наема и консумативите за квартирата надхвърлят 1000 лева. Малкият спешно има нужда от учител по 3 предмета, защото има вероятност да повтаря класа, което ще унищожи и него, и мен. Дъщеря ми през следващата година има бал и отсега събира пари. И там ми е трудно.

Спешно се налага да ми ампутират още един пръст на ръката и отново са нужни средства. Мисля, че всичко е против мен, единствено вашата помощ ме крепи да се боря. Обръщам се с молба за помощ, за да издържим 2-3 месеца, през които ще ми мине операцията. Надявам се синът ми да успее да навакса пропуснатото и да премине, на кака му да помогна за бала и да си намерим общинско жилище. Ако отново получа вашата подкрепа може би занапред ще започна да се справям с пенсията. Надявам се, ако нямам болки, да започна работя като пазач някъде."

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е: 0877717471

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    3724

    1

    GB

    02.07 2024 в 19:56

    Е, поне за голям пилон, например, България намира пари, ако не за живота и здравето на човек, който отглежда децата си.

    Умопомрачително!


     
    X

    Кризите в ДПС