Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща да изпрати детето си на първия учебен ден

Необходими са средства за храна, дрехи и учебници за сина на 49 годишния самотен родител

OFFNews 05 септември 2023 в 12:37 1716 2

Светлозар Дончев

Снимка OFFNews

Светлозар Дончев с децата си

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот. От тогава до днес 49 годишния Светлозар Дончев се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък развод сам се грижи. Бюргер е рядко съдово заболяване, което засяга артериите на горните и долните крайници и може да се стигне до тяхната ампутация. Въпреки че се наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.

Припомняме, че благодарение на огромната вълна от съпричастност и дарения само за няколко дни бяха събрани необходимите средства за животоспасяващата химиотерапия на самотния родител. В момента на Светлозар му предстои две месеца рехабилитация и след нея той ще може да сбъдне мечтата си и да се върне към нормалния си живот, ще може да работи и сам да се грижи децата си. До тогава, обаче Светлозар не може да работи, а инвалидната му пенсия в размер на 396 лв. не стига нито за храна, нито за покриване на наема на жилището, в което живее сам със 10 годишния си син, нито за учебници и тетрадки, за да може да го изпрати на училище.

Именно за това приятелите на Светльо решиха да организират последна дарителска кампания за него и 10 годишния му син. Необходими са 2 хил. лв. с които Светльо да плати наема на жилището си и да купи тетрадки, учебници и учебни пособия за 10 годишния си син. Приятелите на Светлозар призоваха всички хора с добри сърца заедно да помогнем на тежко болния самотния баща да изпрати сина си на първия учебен ден.

"Всяко направено добро се връща десетократно и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светльо и на сина му в този труден за тях момент", призоваха приятелите на Светльо. Те изказаха благодарност към всички, които досега се включиха в дарителските кампании и дадоха шанс и надежда за живот на младия баща.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар и сина му е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

05.09 2023 в 15:55

Продължавам: нуждите са ежедневни, а не от кампания на кампания...

Живеем в бантустан, държава на абсурда, в която има тежки, нелечими заболявания, за които няма Здравна каса!

-529

1

6екеr4о

05.09 2023 в 15:53

Благодарение на човечността и усилията на този сайт при провеждането на предходната дарителска кампания, описана по-горе, имах удоволствието да се запозная със Светльо, който се оказа разкошен мъж, влюбен в живота и много окуражен от успешно започналата химиотерапия.

Заболяването е истински кошмар, но той, колкото и парадоксално да звучи, е запазил чудесното си чувство за хумор!!!

При приятелски разговор Светльо ми каза, че поне дъщеря му е голяма, навършила била пълноление. Добре бе, приятел, колко голяма е??? Тя не е била абитуриент (мисля), а със сигурност ще иска и да следва - това не са само мои размисли, но и опит да му внуша кураж, да не се предава на болестта, защото е баща, глава на семейство!

Сумите, от които се нуждае семейството му, са много по-големи от посоченото в статията, защото лечението е много, наистина много скъпо, нито една част от него не се покрива от Здравната каса, а и не трябва да забравяме, че лечение, пари, храна, дрехи са необходими всеки ден!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки