Зимата идва! Сняг и студ в цялата страна

OFFNews 30 ноември 2022 в 00:27 12727 1

зима

Снимка Pexels

Зимата идва!

През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг, показва прогнозата за времето на НИМХ.

През деня, главно в Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°. През нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България.

Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 0° и 5°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 36 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 22 мин. и ще залезе 9 мин. след полунощ. Фаза на луната: първа четвърт

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови