Зима за седмица, после пак топли дни

OFFNews 09 януари 2023 в 07:11 6515 1

Зима

Снимка БГНЕС

Зимата се връща тази нощ

Мъгливо и облачно ще е времето днес в равнините, след обяд облаци ще затиснат и Източна България, но до довечера няма да вали. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд.

Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в райони с трайна мъгла, в София - около 8 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, до вечерта ще е значителна и в западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра - сняг. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра - около минус 1 градус.

Слънце ще грее край морето, ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са около 10° и на брега и сред вълните от 2-3 бала. 

Утре и в сряда ще вали дъжд, който на места ще премине в сняг. 

По-значителна снежна покривка - около и над 20 сантиметра ще се натрупа в планинските райони на Западна България. 

В четвъртък ще остане облачно с отделни краткотрайни разкъсвания. Вечерта и през нощта отново ще превали, но на по-малко места и по-слабо. От петък до неделя облаците ще намаляват, дневните температури ще се повишат до нива в неделя между 8 и 13-14 градуса. Особено студено ще е в ранните часове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!